JelitaSYAFIN ( JM0620001)

SYAFIN MANIK adalah syarikat yang berdaftar di bawah SSM diatas nama JELITA SYAFIN.

JelitaSYAFIN kepakaran di dalam menjahit manik & labuci, jahitan veil/layah, selendang & tudungchiffon 3 layer.

::MENAWARKAN HARGA BERPATUTAN MENGIKUT BAJET & KEHENDAK ANDA::

Sekiranya anda berminat untuk menempah @ mengikuti bengkel jahitan manik anjuran JelitaSYAFIN, anda boleh menghubungi saya untuk maklumat lanjut.

28 April, 2009

AnyamanKetupat

Mula2 empunya baju request nk paten ni..mak aiii..aku x penah wat lg..kalu tgk tu memg cm senang jer..aku try anyam ketupat ni..3x aku buka..yg kali ke 3 tu baru nampak kemas c kit(ceeee wahhh perasan)..dah buat rasa sonok lak..x de la susah sgt pn..sekejap jer jait die..tp bak kata Jem a.ka. Anggerikrimba..praktice make perfect kn...

♥ TERIMA KASIH, DATANG LAGI ♥

SeriPengantin..

Alhamdulillah...tenet dh ok dr semalam..tp x sempat nk upload coz..byk bnda nk kn siapkn..dalam otak ni dh padat sangat dgn jadual keja samapi hujung bln nie..baju ni dah siap ari ahad..ptg ni br janji nk g antar..tuk adik ni..tq sudi antar baju kat akak.."Selamat Pengantin Baru"semoga kekal hingga hujung nyawa AMINN..

♥ TERIMA KASIH, DATANG LAGI ♥

27 April, 2009

Bengang tul!!!

Minggu nie..memg memenatkn..baju ade lg yg belum siap..end of this month baju2 yg ada ni mesti kn siapkn coz tuan empunya nk pakai ms cuti panjang nie..ade nk g Kelantan la..nk makan kenduri la..akak nk akwin la..dan aku..konon2 nk try jait SF kat baju aku..nk pakai g majlis pertunangan adik 2hb 5 nie..tp nk wat cm ner..masa x mengizinkan..terpaksala aku pakai baju lm jer..hantaran pn aku gak nk kn siapkn..inila kalu jd kakak kn..ni la adik bongsu aku..tp bukan last la..nk kn wat hantaran..nti tuk majlis perkahwinan pn akak jugak..ape pn yg aku wat..biar semua hepyyyy... hari ni lak..Eeeeee memg geram la..nk upload gmbr pn x leh..nk bg komen kt member2 blog & FP pn x leh..cme leh melawat jer..(dpt juga melawatkn..kalu x leh..lagi cm org bodoo) internet ni ntah ape2..cm eeeee..geram tul!!! kite siap taip byk2...pas tu x leh sent..harap2 mlm ni ..ok la...
♥ TERIMA KASIH, DATANG LAGI ♥

24 April, 2009

InProgress

baju nie baju pengantin customer aku..masih lagi dalam pembikinan..badan dah siap..letak manik..so yang tinggal dekat leher dgn tangan jer..InsyaAllah..kalu x de ape2 hari Ahad ni dah bole antar la..tungguuuuu

♥ TERIMA KASIH, DATANG LAGI ♥

juraianAleebaba

baju nie aku bagi nama JuraianAleebaba coz tgn die paten alibaba..so ni permintaan empunya baju nk manik tabur kat tangan ini la hasil kerja ku..empunya baju ni nk cepat..aku terpasala brsengkang mata la jugak menyiapkan baju nie..jom cuci mata...

♥ TERIMA KASIH, DATANG LAGI ♥

23 April, 2009

Mysarra V.1

Bunga nie request by customer aku..kalu customer tokey butik tu..kire customer aku la jugak..akak ni memang customer tetap kata tokey butik nie..dah byak helai baju die di bling bling kn oleh aku..Tq akak..harap2 aka x jemu-jemu dengan sentuhan jemari fina yer....jom tgk..

♥ TERIMA KASIH, DATANG LAGI ♥

JuraianQaseh V.2

Alhamdulillah..siap juga baju nie...bile dah siap jait manik simpul 2 layer kat leher tu..puas jugak la memikir ape nk di tambah utk menaikkan seri baju..tgk dlm simpanan ade labuci biru..so bunga ni la jadi nyer...bile dah siap nampak sweet la jugak(ceewah perasan la tu)..baju ni aku bg nama juraian coz die ade juraian setiap bunga..cuci2 mata la yer...

♥ TERIMA KASIH, DATANG LAGI ♥

21 April, 2009

Rindunyer...

Salam semua..rindunyer rase dh 3 hr x brkesempatan nk upload gambar2 baru..c buk sesangat..hari Jumaat c buk anak sedara balik cuti dr asrama..hubby g ambil kat sek (papa die ada kursus..so x leh ambil la).bile dh anak sedara & hubby cuti tu..kesempatan nie la nk memasak..ari jumaat tu jengok2 jer blog nie..ari sabtu g antar anak sedara.. yg abang balik asrama kat Teknik Kulim..adik nyer kat SMK Sultan Badlishah (die br jer tkr sek..dl kat SMK Sultanah Asmah, Aloq Staq..dah x nak dok kat sek sana..katanya nak duduk dkt area kulim..dkt c kit nk jmpa mama ngan papa die..huhuuu walau skolah kat mana pn..study hard n smart nooo...pas antar dierang aku ngan hubby balik kg.(cm smpat siap 1psg jer baju).So mlm ni lps mkn mlm br km balik umah..smpai jer kt umah..trus on PC..ape lagi..buka blog la...upload gmbr yg ada..mata pn dh penat..(x smpat tdo siang..mak sedara ngan sepupu mai umah)...sian gak kat hubby tdo srg2..heeeee.kalu ikut nk ngomel mcm2 lagi..tp dh pnat..sok nk kne siapkn 2psg baju..mlm nyer kne antar..cuci2 mata la yg ade ni dl yerrrrr....
♥ TERIMA KASIH, DATANG LAGI ♥

20 April, 2009

MelurKayangan

Paten nie empunya baju yg mintak..so buat jer la wlaupn paten ni la dah byk aku wat.tp tokey butik nie mtak aku adjus c kit paten nie..x nk sarat sgt coz bajet die c kit jer..so aku wat la mgkt kehendak paten & bajet(kn dh ckp semua boleh d runding).Inila hasil nyer...baju ni aku jahit pagi ahad kat kg..cuti2 hjung mg ni kt kg memg la ramai sedara2 yg balik..maksu,makcik,uda Kakak),k.fara (kakak ipar) & anak2 la....tp aku x leh la nk borak ngan dierg ms masak..baju nie nk antar mlm nyer..(sampuk c kit2 jer la dierg cakap).tp sonok pn ada..aku cm makan jer..tq juga utk semua..coz semua sedara ku memahami kerjaya ku..terutama emak la..die bile tgk aku byk baju..aku d beri keistimewaan (x payah wat ape2) balik kg mnjahit jer..huhuuuuu tq mak..sayang mak...

♥ TERIMA KASIH, DATANG LAGI ♥

KristalD'va

cm biasa la..ni jg salah satu baju dr butik yg aku ambil..x knl pn tuan nyer..TQ yer sudi dgn sentuhan aku..baju nie memg amat2 mnduga ksbarn aku..2x aku jahit kristal ngan manik kt baju nie..Kain dia lembut giler.mula2 jahit aku tabur manik ngan labuci bunga..cm x cantik jer..aku buka la balik walaupn separuh jahitan aku tu aku g tunjuk kt tokey butik 2,..die kt ok dh cantik..tp mata aku kate..x cntik..so bk la walaupn empunya baju nk ambil kul 1tgh ari jumaat.alhamdulillah..smpt siap jgk la walaupn lps subuh pg jumaat tu aku br mula mnjahit...ntahla..kain chifon kot..tgk la lembut & jarang die smpai nampak alas meja aku..tp tuan empunya baju nie pakai dress kt dlm..memg cantik sgt.aku lak x pandai nk ltk kain gam..(kawan2.kalu tau cm ner nk ltg kain gam 2 tlg la ajarkan).tp kalu nipis cm gini cm ner nk ltk kain gam yer??.harap2 empunya baju nie hepy melaram baju nie tuk knduri kawen..Tqqqq

♥ TERIMA KASIH, DATANG LAGI ♥

SimpulQaseh 2 layer

Paten nie simple jer..so senang la aku nk wat..enjoy..enjoy... jer ms jahit baju nie..harap2 empunya baju suke dgn kombinasi kaler manik nie.

♥ TERIMA KASIH, DATANG LAGI ♥

16 April, 2009

JuraianQaseh...

untuk baju ni aku pn x tau nk ltk nama ape...ape2 pn bole la yer..janji layan..mgu ni aku dpt siapkan 5 psg baju..ni kire baju yg ketiga..baju yg pertama & kedua lupe lak nk snap ..ble dh g antar..tgk2 kt cmre xder pon baju yg aku antar tu..(gara-gara nk cepat antar la nie)..tgk la kalu ptg ni aku g tgk kt butik tu kalu cus x amik lg..bole la snap..baju yg ke 4 pon dh siap..ni kire nk masuk gear laju c kit..tuk bj yg ke 5...tguuuu..

♥ TERIMA KASIH, DATANG LAGI ♥

KELASJAHITAN MANIK & LABUCI

KELASJAHITAN MANIK & LABUCI
KELAS 4

KELAS JAHITAN MANIK & LABUCI

KELAS JAHITAN MANIK & LABUCI
KELAS 3

KELAS JAHITAN MANIK & LABUCI

KELAS JAHITAN MANIK & LABUCI
KELAS 2

KELAS JAHITAN MANIK & LABUCI

KELAS JAHITAN MANIK & LABUCI
KELAS 1

KELAS JAHITAN MANIK & LABUCI

JOM SERTAI KELAS JAHITAN ANJURAN SYAFIN MANIK

~BOLEH MENAMBAH PENDAPATAN SAMPINGAN UNTUK YANG BEKERJA & SURI RUMAH

~ANDA DAPAT MENJAHIT PADA BUSANA SENDIRI MENGIKUT KEHENDAK & KREATIVITI SENDIRI


SYARAT MENYERTAI KELAS

~DI ADAKAN UNTUK PERSEORANGAN ATAU KUMPULAN

~KUMPULAN SEKURANG KURANGNYA 3-10 ORANG

~PERCUMA SEKIRANYA ANDA MEMBAWA 5 ORANG KEATAS SECARA KUMPULAN UNTUK MENYERTAI KELAS INI.

~KELAS BOLEH DIADAKAN DI TEMPAT ANDA ATAU PERBINCANGAN TEMPAT UNTUK PERSETUJUAN BERSAMA

~PERALATAN JAHITAN & MANIK DISEDIAKAN~

BERMINAT HUBUNGI SYAFINMANIK OK!!!