JelitaSYAFIN ( JM0620001)

SYAFIN MANIK adalah syarikat yang berdaftar di bawah SSM diatas nama JELITA SYAFIN.

JelitaSYAFIN kepakaran di dalam menjahit manik & labuci, jahitan veil/layah, selendang & tudungchiffon 3 layer.

::MENAWARKAN HARGA BERPATUTAN MENGIKUT BAJET & KEHENDAK ANDA::

Sekiranya anda berminat untuk menempah @ mengikuti bengkel jahitan manik anjuran JelitaSYAFIN, anda boleh menghubungi saya untuk maklumat lanjut.

15 Disember, 2009

~LimbangCrumble~

Salam...nie my 2nd n3 saya d sarawak..jdi ke crumble nyer...suke sgt tgk design kak pepari ngan kak zai butterfly beads..so saya inspirasikan design ni d baju sndr..tibe2 bl nk upload gmbar rindu lak nk tgk kak rozabeads nyer blog..ble tgk design ni cam sama jer...maaf yer kak..crumble ni secara kebetulan lak serupa:)...sie my picas...

♥ TERIMA KASIH, DATANG LAGI ♥

09 Disember, 2009

~LANGKAH KU BERMULA~

Salam Kerinduan buat sahabat2 seangkatan dan peminat setia SyafinManik yang sentiasa sudi melawat blog nie....Sudah lama kite x mengupdate blog nie..mesti sudah ada yang jemu..bile masuk jer..berbulan bulan benda yang sama terpapar di skrin anda..Disebabkan kesibukan & masa juga x mengizikan...gambar2 jahitan tidak dpt diuploadkan & blog juga x dpt diupdatekan dengan gambar & cerita terbaru.. Kini kite telah berada di Sarawak...projek manik belum lagi bermula..Manik yang kite bawa dari Semenanjung masih lagi bayak...ekoran promosi belum lagi dijalankan..heeeheeee.Niat hati dr semenanjung lagi mase ni la kite nak bling2kan baju sendiri..tapi malasnyer nk mula..paham2 jer la kalu baju sendiri... Di atas kerinduan...SyafinManik telah memulakan langkah di Sarawak menerima tempahan jahitan bagi menyerikan busana anda.Kepada yang berminat untuk membuat tempahan & belajar menjahit manik & labuci bolehlah menghubungi kite ye..Tempahan melalui pos juga diterima.

♥ TERIMA KASIH, DATANG LAGI ♥

08 Disember, 2009

01 November, 2009

~Ku Merindu~

Salam rindu buat semua sahabat2 & pengunjung setia syafinManik..Bukan menghilang..tp menyepi buat sementara waktu di sebabkan pertukaran keje ke Sarawak.Lepas ni jd org Sarawak la kitak.... Tp keja2 beading tetap jalan cm biasa..Apa pn kite nk minta maaf coz tempahan jahitan terpaksa ditolak masa hari Raya Aidilfitri hari tu.. walaupun ada yang memujuk rayu..demi menjaga kualiti jahitan & masa juga x mengizinkan..tempahan terpaksa ditolak dengan harapn peminat setia syafinmanik tetap meriah beraya..Ikutkn hati biarla puasa Ramadan hari tu 2 bulan pun x pe..penat nk mengejar masa..Memandangkan tempahan raya yang terlalu banyak.. Untuk tempahan hari Raya Aidil Adha juga ditutup dari bln September coz byak keje perlu diselesaikan sblm berpindah ke Sarawak.. Insyaallah..jika diizinkan olehNya..tempahan juga akan dibuka pada awal thn hadapan untuk peminat2 setia manik di sekitar Sarawak/Sabah/Brunei & Semenanjung.
♥ TERIMA KASIH, DATANG LAGI ♥

28 Jun, 2009

KELAS JAHITAN MANIK & LABUCI

Bagi memenuhi permintaan sahabat-sahabat, saya akan mengadakan KELAS JAHITAN MANIK&LABUCI seperti berikut: TARIKH: 08 JULAI 2009 (Rabu) MASA: 10.00pg - 6.00ptg TEMPAT: 1473, TMN SERAI WANGI PDG SERAI, KEDAH. (berhampiran petronas) YURAN: RM60 (23++ Teknik Asas Jahitan) ::note:: Tarikh & masa boleh dirunding mengikut majoriti peserta Bagi sesiapa yang berminat nak join class yang saya anjurkan, sila call/sms/e-mail@ym saya di: :: HP:012-5075535 (Fina) :: e-mail / ym : safyna_saidin@yahoo.co.uk
♥ TERIMA KASIH, DATANG LAGI ♥

17 Jun, 2009

~Tabur & Stone~


♥ TERIMA KASIH, DATANG LAGI ♥

~Orange~

~Patern & Bajet atas kehendak customer~

♥ TERIMA KASIH, DATANG LAGI ♥

14 Jun, 2009

walaupun kepenatan masih lagi terasa..tapi aku gagahi jua untuk meletakkan serba sedikit gambar2 jahitan aku demi tidak menghampakan pengikut2 setia yang sentiasa sudi melawat & mengomen seni jahitan aku...
Sempena cuti sekolah aritu..aku bercuti sakan..cuti2 malaysia la katakan..sbb tu la nk upload gambar2 jahitan pun x sempat..kemana jua aku pegi..manik2 aku memang sentiasa bersama..wlaupun mood bercuti..tapi jari jemari aku sentiasa berjalan demi memenuhi permintaan pelanggan. Untuk semua yang membuat tempahan Tq sesangat.
Emmm nk ngomel panjang2 pun mata dah penat..so layan jer la gambar yg sempat dimuatkan & ade baju cust yg dah dihantar x sempat di snap & ade jg cust aku x nk baju dierg diletakkn kt blog nie coz baju2 dierg nk pakai raya nati..so x nk la ditayangkn lagi.. katenye..x glam la kalu org dh tgk..hee x kisah..kite ikut jer..my cust always righ..
>>kualiti gambar kurang canteq..jom layan..

♥ TERIMA KASIH, DATANG LAGI ♥

BlueRoses&Crystal


♥ TERIMA KASIH, DATANG LAGI ♥

Sweet&Simple


♥ TERIMA KASIH, DATANG LAGI ♥

Baju hijau Pn. Iezah KB


♥ TERIMA KASIH, DATANG LAGI ♥

Baju hijau Pn. Iezah KB


♥ TERIMA KASIH, DATANG LAGI ♥

22 Mei, 2009

SalamRindue

Salam semua..emmmm dah lama rasanya x mengupdate blog nie..kalu umah tue dah bersawang la jawabnyer..keadaan yang x mengizinkan..almaklumlah 2minggu juga aku kat kampung..mcm2 hal..hubby g outstation..mak tibe2 demam aku lak d serang batuk huk!huk!.....so terpaksala berehat d kampung..ble kesihatan kurang mengizinkan..almaklumla makan ubat batuk jer..bantal la yang aku nampak...tp itu semua x menghalang untuk aku membling blingkan baju2 customer..manik!!!manik!!! Alhamdulillah..Allah swt telah memakbulkan do2 aku..kesihantan emak & aku telah pulih seperti sediakala emm dapt la aku pulang ke rumah..huuuu syoknyer..mcm setahun x jmpa PC... Kepada member2 yang sentiasa berkunjung dan memberi sokongan..galakan kat blog aku nie tq sesangat...love u alll..muuuuuuuuuuuuuuuuuahhh
♥ TERIMA KASIH, DATANG LAGI ♥

zarraSafiera


♥ TERIMA KASIH, DATANG LAGI ♥

MiaUmaira


♥ TERIMA KASIH, DATANG LAGI ♥

AishaDahliea


♥ TERIMA KASIH, DATANG LAGI ♥

08 Mei, 2009

SuriaKasandra

Panas..panas..fresh from oven...ahaks..baju nie baru jer siap pg nie.mlm tadi jait c kit..sambil tgk citer suria kasandra..so..aku pn x tau dh nk ltk nama ape..bagi jer la nama citer tu...ni salah satu baju dari tailor yg my hubby bawak balik..so ade lagi yang menanti...tp simple2 jer la..paten req by cust..so ikut jer la kn...jom ar cuci2 mata..

♥ TERIMA KASIH, DATANG LAGI ♥

06 Mei, 2009

Cuti Cuti.....

Alhamdulillah!!!!!!!!..minggu lepas memg memenatkan..almaklumlah..cuti panjang..persiapan adik tunang..mcm2 hal..Bila orang cuti..aku pn cuti gak..bile balik kg mcm biase laaa..potpet..potpet..keje semua lupa..hari Isnin balik umah baru terkulat kulat myiapkan baju2 yg perlu dibereskan arini jugak..semalam g antar kat tailor 1 pasang..hubby bawak balik 2 pasang lagi...memang x leh nk rehat..belakang aku dh lengoh2...nak wat cm ner kn..inilah hobi aku..& ini juga rezeki ku...jom ar layan baju2 yg dah beres nie...yeeeehaaa
♥ TERIMA KASIH, DATANG LAGI ♥

EmbunMutiara

Emmm....sempat jugak siap baju ni ptg tadi..kalu tidak terpaksala aku bgun sblm subuh g antar sblm kakak aku g keje....Ni baju kak Ani dari Peneng..dia nk pakai baju ni g kelantan kenduri kawen adik die..Katanya bajet x kisah janji meletoppp..tapi aku jer ta terdaya nk buat coz kesuntukan masa..dalam masa 1 hari cm ner nak wat kak oiiii...lain kali kite wat yg meletoppp yer kak..ahakssss

♥ TERIMA KASIH, DATANG LAGI ♥

BungaChinta 3


♥ TERIMA KASIH, DATANG LAGI ♥

SimpulanMutiara


♥ TERIMA KASIH, DATANG LAGI ♥

Vpassion


♥ TERIMA KASIH, DATANG LAGI ♥

KELASJAHITAN MANIK & LABUCI

KELASJAHITAN MANIK & LABUCI
KELAS 4

KELAS JAHITAN MANIK & LABUCI

KELAS JAHITAN MANIK & LABUCI
KELAS 3

KELAS JAHITAN MANIK & LABUCI

KELAS JAHITAN MANIK & LABUCI
KELAS 2

KELAS JAHITAN MANIK & LABUCI

KELAS JAHITAN MANIK & LABUCI
KELAS 1

KELAS JAHITAN MANIK & LABUCI

JOM SERTAI KELAS JAHITAN ANJURAN SYAFIN MANIK

~BOLEH MENAMBAH PENDAPATAN SAMPINGAN UNTUK YANG BEKERJA & SURI RUMAH

~ANDA DAPAT MENJAHIT PADA BUSANA SENDIRI MENGIKUT KEHENDAK & KREATIVITI SENDIRI


SYARAT MENYERTAI KELAS

~DI ADAKAN UNTUK PERSEORANGAN ATAU KUMPULAN

~KUMPULAN SEKURANG KURANGNYA 3-10 ORANG

~PERCUMA SEKIRANYA ANDA MEMBAWA 5 ORANG KEATAS SECARA KUMPULAN UNTUK MENYERTAI KELAS INI.

~KELAS BOLEH DIADAKAN DI TEMPAT ANDA ATAU PERBINCANGAN TEMPAT UNTUK PERSETUJUAN BERSAMA

~PERALATAN JAHITAN & MANIK DISEDIAKAN~

BERMINAT HUBUNGI SYAFINMANIK OK!!!