JelitaSYAFIN ( JM0620001)

SYAFIN MANIK adalah syarikat yang berdaftar di bawah SSM diatas nama JELITA SYAFIN.

JelitaSYAFIN kepakaran di dalam menjahit manik & labuci, jahitan veil/layah, selendang & tudungchiffon 3 layer.

::MENAWARKAN HARGA BERPATUTAN MENGIKUT BAJET & KEHENDAK ANDA::

Sekiranya anda berminat untuk menempah @ mengikuti bengkel jahitan manik anjuran JelitaSYAFIN, anda boleh menghubungi saya untuk maklumat lanjut.

26 Januari, 2011

CRUMBLE @KAVIN TAILOR


♥ TERIMA KASIH, DATANG LAGI ♥

CRUMBLE KAVIN TAILOR

Baju ni saya amik dari kavin tailor @kulim..ni pn sj ms balik kg bulan 11 hr tu..g kedai die nk oter suar keje encik hubby..pas tu die bg tau..ade org nak jait manik..kalau saya nak..die nk kasi..ermmmmmm...Alhamdulillah..rezeki la ni..memang x tolak..selagi kudrat masih ade..terima jer..cuti kat kg pn x buat apa2..pd rileks2 tu lbh baik amik jer tempahan ni..mungkin baju ni nk dipakai pd majlis kenduri rasanyer..sb dua pasang kurung moden hitam ni nak dibling blingkan..nak manik & kaler yg sama..ikutkan hati..nak jg buat kaler yg berlainan..tp katanya..tuan baju mau sama dua2 ma..okey2..saya menurut perintah..custemer always right kan..minta mahap yer..kalau sape rase ni baju die.. sila angkat tgn juga yer..teringin jg nak kenal..heheheh..ape2 pn tenkiu soooo..much..
♥ TERIMA KASIH, DATANG LAGI ♥

SIMPLE CRUMBLE dari KAVIN TAILOR

Baju yang diambil dari Kavin Tailor @Kulim. dah byk saya jaitkan manik baju dr tailor ni..memang x penah kenal pn siapa owner nyer...sape2 yg tertengok baju die kat blog nie..angkat tgn yer...
♥ TERIMA KASIH, DATANG LAGI ♥

CIKGU SHA & PINK ROSES

jom layan...persalinan chifon dwi kaler yang diberikan oleh cikgu sha dari Limbang Sarawak..baju ni sebenornye kan..cikgu sha dah janji dengan saya nak antar utk pakai masa raya puasa thn lepas..tp tailor lambat siap kan baju..katenyer..kain lembut maaa..lambat mau jait..so..x sempat la cikgu sya nk bling2 kan baju ni..saya ingtkan cikgu sha dah x jadi nak memanik kan baju ni dlm bln 10/2010..cikgu sha contact saya katanya nk antar baju utk dimanikkn..so..dua mata kita bertemu di Limbang plaza..sembang2..kenal2 kejap jer..sb saya nak balik cepat..encek hubby kn keje you...upenyer cikgu sha ni pn owang perlis..ngajor jer kat limbang..x pe cikgu..kita antara insan bertuah yg dapat jejak kaki ke limbang..kalau saje nk g ke sana..rs nyer x koT..:))
Belum sempat nak menyiapkan baju ni..kite dapat brita..pertukaran encik hubby ke smjg diterima & kn lapor dr kat JB pd 1/11/2010..so..tatkala ini..perasaan dah bercelaru..baju2 kastemer kat limbang mcm mn erk?? nak pulangkan @ nak bawa ke semenanjung & pos ke sana bl dah siap..jari jemari mula mencari nombor2 fone kastemer..so kata putus kastemer dah d terima..minta saya manikkn jer..then bl siap br pos dgn dierang..Alhamdulillah..selesai satu bab.. bab lain..saya kn siapkan baju ni sblm penyampaian hadiah kat sekolah..sebab cikgu sha nak menyarung baju ni masa hari trsebut..syukur..baju apat di pos seperti yg d janjikan..emmm..yg paling best..bl baju ni sampai d tgn cikgu sya..satu masej saya trima dr nya "akak..tq..cantiknyer baju ni"..lega rasanya bl org berpuas hati dgn hasil kerja tangan saya...Trima kasih daun keladi yer cikgu sha..:)))

♥ TERIMA KASIH, DATANG LAGI ♥

15 Januari, 2011

CRUMBLE IZAN DARI SARAWAK


♥ TERIMA KASIH, DATANG LAGI ♥

KOLEKSI TERBARU

SorrY yer..semua..emmmmmm..ingat nak upload koleksi2 thn 2010 &2011 yg bleum diupload..tp mata ni dah buat hal laK..nganToOk sesangat nih..gambo2 ni lak nk kn letak watermarK dl..tu yang membuatkan lagi lerrrr malas nooooo nk edit2 pic ni..tunggU erk..tunggu taU..nti kite upload key..pas tu kan..fina rase nak renovatE umah nie..tgk la mcm mn..kalau berkesempatan..nak tukar aksesori..cat umah..langsir..tungguuuuuuuu..tp x janji ler bile..harap2 fina Rajin nk ngadap lappy ni..Lagi satu..sblm ni fina guna streamyx mcm lajU ar c kit nak upload pic..ni kaT JB guna berukband..lemBap bebenO..mcm siput Sedut..itu ler faktor2 yang gambar2 x di upload..ceyywahh..byk sangat alasan kan..ye..betul..kite x malas tau...cube tanya mr hubbY..die jer tau wiFe die rajin ker x..huhuu...key la..nk tdo jap..nti fina sambung ngomel2 kat c ni erk...muuuuuuahhh!!!!sayang semuA..

♥ TERIMA KASIH, DATANG LAGI ♥

BENGKEL JAHITAN MANIK & LABUCI

ASSALAMUALAIKUM,
PROMOSI BULAN JANUARI 2011
UNTUK PENGETAHUAN SEMUA, FINA AKAN ADAKAN BENGKEL JAHITAN MANIK & LABUCI :
TARIKH: 23/01/2011 (AHAD)
MASA: 9PG-5PTG
TEMPAT: KUATERS KAKITANGAN AWAM TANJUNG KUPANG, GELANG PATAH, JOHOR.
YURAN: RM100 SAHAJA
PESERTA : 2-10 ORANG
MODUL: TEKNIK ASAS JAHITAN MANIK & BUNGA LABUCI (23 JENIS)
YURAN TERMASUK
1) SARAPAN, MAKAN T.H, MINUM PTG
2)PERALATAN JAHITAN, PEN, BUKU NOTA & MANIK DISEDIAKAN (HASIL JAHITAN BOLEH DIBAWA BALIK)
3)CABUTAN BERTUAH
4)SIJIL
*** PERCUMA KEPADA SESIAPA YANG MEMBAWA 5 ORANG PESERTA MENGHADIRI BENGKEL INI*** JOM DAFTAR SEGERA!!!
KEPADA YANG BERMINAT & KETERANGAN LANJUT SILA HUBUNGI FINA OK.
CALL/SMS: 012-5075535 (FINA)

♥ TERIMA KASIH, DATANG LAGI ♥

KERINDUAN

ASSALAMUALAIKUM...
ehmmmmm..dah lama sesangatkan...fina x masuk mengemas umah ni..kadang2 tu masuk jengah kejap2 jer..mn tau takOt2 ade org dtg umh x bertuan laks..TQ bebanyak yang sudi jengah & tinggal jejak kat umah fina yang x seberapa ni..Rindu serindunya nak update citer2 & design hasil kerja tangan yang terbaru..tp nak kate x cukOP mase..tiPulahkan..siap leh ikuT hubby Mancing laGi..sHoping2 ngan anaK2 buah..(lepas geraM..sb kaT sawak dl x Leh mcm giNi)..cuma lately bZ c kit jer..mengemaS umah baru kite ..coz..fina skrg dah jd warga JB laks..WaT warga JB dan kawasan yg berdekaTan dengaNnya..sudi2Lah caLliNg@sMs utk keterangan Lanjut mengenaI teMpahan@bengKel Jahitan ManiK yang dianjurKan oLeh sYafinManik yeRk...eh..nk bg ucapan jap..boleh??hehehe..TQ bebanyak buat kaK LonG & KeluargA..bg Kami MenumPang Umah..deKat 2 bulan tu..pas Tu anaK2 BuaH yang tlg CaT umah..cuCi Umah..hadOii..syOk giler..semua Rajin2 BelaKa..makcIK jd maNdor jer..huhuh..
Walau Ape pn..hAti keciL ni teTap riNdu dengan suaSana nuN di Bumi KenyalanG..Hanya seTahun lebih..fiNa & mr hubbY berkeseMpatan menjadi warGa SarawaK tP banyaK sangaT kenangan maniS kaT sana....yanG best tu..kaMi tinggaL Kat sempadan..Sarawak..sabaH & Brunei..pegi Satu negeri..dapat ke sabah..& Brunei..Kalau Korang nk Tahu..Limbang ni..jauh dengan Kuching..Kalau nak baLik Smjg..Kami slalu ikut Kota Kinabalu..lagi dekat u aLL..ikut Miri pn DekaT..tp kite lebih suka ikut sabah baHhhh..coz..flight trus ke Peneng..lg sngkn..x yah nk TransiT kat Keyell..hehehe..Bukan x naK Dok kaT sana lelamA..tP jauh sanGat la..jauh dr Famly..x de sedarE maRa lak kaT sana..TakuT nti amergency caSe susah Lol..Kite meRancang..Tuhan menentu Kan..kann..tp alhamdulillaH..KawaN2 kat SaraWak semuanYa baiK sangaT..raSe mcm saTu Famly jer..Biasalah Kan..bila berJauhan ni..kn Pandai Pandaila baWa dr Kat teMpat orang(itu ler PesaN mak Ayah)..tp kan..yang Paling Best..fiNa dapaT oven Kek Lapis sarawak tau..InsyaAllah..Raya thn ni kite nak biz Kek lapis..sebulan tu blajar kek lapiS yang Nak Oder tu boleh la Calling2..Murah2 jer kite jual..Rugi Tau kalau x rase Kek Lapis kite ni..SEEEEEEEEEEdap..pas tu Dapat kain Pasang..emm..ituLah kenangaN2 dr kengKawan kaT sana..Thanks aLot..muuuuahh!!
aDoyai..meleret lak..dah banyak merapu meraBan ni..Otak dok ingat Tdo Jer..sb jap lg nak samBung memanIk lagi..sebenarnyer nak cite c Kit jer..lpS sOlaT suBuh naK tiDo kejaP..nk KasI mata ni rilek c Kit..semalamaN dok Ngadap maNik jeR..siaN die..Biarla die rilek kejapkan..huhu..ayaT nk tdo la tU..x bley blaa..ape pn..SyukuR AlhamdulillaH..Kat mana PuN kite..rezeki Masih Ade..sKrg ni Fina Tgh c Buk nak MenyiapkaN baju NikaH KastemeR Dari saRawak..(ade Baju peremPuan, Baju Melayu, Layah & tudung utk diManikkan..). SemogA setiap langKah Ku..& reZeki yang diCurahkan sentiaSa diBerkaTi olehNya Amin...

♥ TERIMA KASIH, DATANG LAGI ♥

KELASJAHITAN MANIK & LABUCI

KELASJAHITAN MANIK & LABUCI
KELAS 4

KELAS JAHITAN MANIK & LABUCI

KELAS JAHITAN MANIK & LABUCI
KELAS 3

KELAS JAHITAN MANIK & LABUCI

KELAS JAHITAN MANIK & LABUCI
KELAS 2

KELAS JAHITAN MANIK & LABUCI

KELAS JAHITAN MANIK & LABUCI
KELAS 1

KELAS JAHITAN MANIK & LABUCI

JOM SERTAI KELAS JAHITAN ANJURAN SYAFIN MANIK

~BOLEH MENAMBAH PENDAPATAN SAMPINGAN UNTUK YANG BEKERJA & SURI RUMAH

~ANDA DAPAT MENJAHIT PADA BUSANA SENDIRI MENGIKUT KEHENDAK & KREATIVITI SENDIRI


SYARAT MENYERTAI KELAS

~DI ADAKAN UNTUK PERSEORANGAN ATAU KUMPULAN

~KUMPULAN SEKURANG KURANGNYA 3-10 ORANG

~PERCUMA SEKIRANYA ANDA MEMBAWA 5 ORANG KEATAS SECARA KUMPULAN UNTUK MENYERTAI KELAS INI.

~KELAS BOLEH DIADAKAN DI TEMPAT ANDA ATAU PERBINCANGAN TEMPAT UNTUK PERSETUJUAN BERSAMA

~PERALATAN JAHITAN & MANIK DISEDIAKAN~

BERMINAT HUBUNGI SYAFINMANIK OK!!!